1074 Budapest, Vörösmarty u. 16-18. P1

(06-1) 999-4292

KÁRTÉRÍTÉSI IGÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSE AGYSÉRÜLÉS ESETÉN

Hírek | 2020. szeptember 09. 20:43

Agysérülés közlekedési balesetben

Amennyiben Családtagja súlyos közlekedési baleset áldozatává vált, legrosszabb esetben akár egész életén keresztül küzdenie kell majd a baleset következményeivel. Ez fokozottan igaz akkor, ha a baleset során családtagja agysérülést szenvedett. Az esetek többségében a károk meghatározása szinte lehetetlen feladat, azonban egy ilyen súlyos sérült esetén a kártérítés szinte az egyetlen lehetőség a család számára arra, hogy képes legyen kifizetni a sérült családtag élete hátralevő részében szükséges orvosi kezeléseket és ápolást / gondozást.

Az agy kisebb sérülése is végzetes következményekkel járhat, így bekövetkezése esetén jelentős összegű kártérítést eredményezhet.

Ha egy közúti baleset során agysérülést szenved hozzátartozója, akkor sérülései a korlátozott mozgástól kezdve, a pszichikai problémákon át, akár bénulásig és legtöbb esetben 100%-os munkaképtelenséghez vezetnek. Ilyen esetekben a sérült személy nem tud eljárni az ügyében, azaz például nem tud kártérítési pert indítani, így szükség van valakire (aki általában a sérült közeli családtagja), hogy az áldozat nevében és érdekében kártérítési igény érvényesítsen. Erre a gyámság alá vétel, illetve közjegyzői meghatalmazás a legbeváltabb módszer.

 

Agysérülés utáni kártérítési igény

Amennyiben hozzátartozója megsérült, és sérülése hátterében egy másik személy gondatlansága áll, akkor minden joga megvan ahhoz, hogy kártérítési igényt érvényesítsen a mulasztó féllel szemben. Minél súlyosabb a sérülése, annál inkább szüksége van a kártérítés keretében kapott pénzösszegre (sérelemdíj), hogy elkezdhesse újjáépíteni a családtagja életét, fejlessze az önellátási képességét.

Sajnálatos módon vannak olyan esetek is, amikor valaki orvosi mulasztás miatt szenved agysérülést. Ez megtörténhet például születéskor, ha az orvosok hibájából oxigénhiányos állapot lép fel a kisbabánál, vagy egy szerencsétlenül sikerült műtét során. Az így elszenvedett sérülések különösen fájdalmasak, de a kártérítési igény érvényesítésének lehetősége itt is adott. Lehetséges, hogy a bíróság kártérítésként élethosszig tartó járadékot ítél meg a károsultnak, mely fedezi a jövőbeli orvosi kezelések és a kieső jövedelem költségeit is.

Tehát nem számít, hogy milyen körülmények között sérült meg az áldozat, amennyiben valaki felelős sérüléséért, a kártérítési igény érvényesítésének lehetősége adott.

Segítségre van szüksége a kárügyintézésben?

Ha egy hozzátartozója, ismerőse vétlen félként agysérülést szenvedett közlekedési balesetben, kérje segítségünket! Sikerdíjas alapon dolgoznak jogi partnereink, ami azt jelenti, hogy pénzügyi helyzetétől függetlenül bátran érvényesítheti kártérítési igényét.

Amennyiben úgy érzi, hogy tudunk Önnek segíteni, kérem, hogy hívjon bennünket a 06 1 999 42 92-es központi számunkon!