1074 Budapest, Vörösmarty u. 16-18. P1

(06-1) 999-4292

Hogyan járunk el a COVID-19 vírus járványidőszakában?

Hírek | 2020. március 25. 15:37

2020. március 17.

A Nurse Háziápolási Szolgálat számára elsődleges fontosságú ügyfeleink, dolgozóink és partnereink egészsége. Tekintettel a koronavírus (COVID-19) terjedésére és az elmúlt napok kormányintézkedéseire, szeretnénk biztosítani a Nurse Háziápolási Szolgálat ügyfeleit elköteleződésünkről aziránt, hogy mindannyian a lehető legnagyobb biztonságban érezhessük magunkat.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük az állami intézkedéseket, és maradéktalanul betartjuk a vonatkozó szabályokat, előírásokat, munkatársainkat pedig folyamatosan tájékoztatjuk minden fejleményről, hogy a lehető leghatékonyabban alkalmazkodhassunk az akár óráról órára változó körülményekhez.

A kormány által hozott döntések alapján előfordulhat olyan állapot, amikor családtagja ellátása során kénytelenek vagyunk a megváltozott helyzet szerint racionalizálni az erőforrásainkat, beosztásokat módosítani akár több ízben is. Szélsőséges esetben akár olyan megoldást fogunk tudni biztosítani, amiben hozzátartozója nem a korábban megrendelt szolgáltatási időtartamban kap ellátást pusztán azért, hogy egyetlen magára maradt, önellátásra képtelen idős ember sem maradjon ellátás nélkül. Számos esetben a szükséges ellátás helyett az elégséges ellátás biztosítása lesz a célunk, azon esetekben, ahonnan gondozók kiesnek betegség vagy akár egy esetleges kijárási tilalom végett. Az ilyen krízishelyzetben mérlegelnünk kell, hogy mely idős, beteg ellátása élvez előnyt, amennyiben nincsenek segítő hozzátartozók, de minden esetben úgy, hogy mindenki kapjon legalább olyan ellátást, aminek elmaradása jelentős állapotromláshoz vagy tragédiához vezetne.

Mérlegelni fogjuk, hogy milyen módon tudunk szolgáltatásainkat nyújtani az elkövetkezendő időszakban. Előfordulhat, hogy például az alábbi módokon fogjuk tudni biztosítani a legszükségesebb ellátást hozzátartozója részére (pl. napi 10-12 órás ellátás kiesése esetén akár napi kétszeri, de rövidebb időtartam biztosításával, vagy akár 24 órás ottlakásos formára kényszerülünk módosítani az ellátást, ha gondozónk nem hagyhatja el az ellátott otthonát, de előfordulhat, hogy rövidebb ellátásokat az igényelt időponttól eltérő időpontban fogunk tudni biztosítani akár más gondozók bevonásával). Ezek az intézkedések mind az elkövetkezendő órák történései alapján fognak kialakulni.

Különös tekintettel kérem Önt, hogy a Kormány utasításai szerint járjon el, hiszen embertársaink, különösen a gondozók és az általuk ellátott idős, beteg hozzátartozóik egészségének a védelme elsődleges kell, hogy legyen mindannyiunk számára. A Nurse Háziápolási Szolgálat a gondozóit felkészítette az eddigi rendszabályok, előírások betartására, védőeszközökkel, fertőtlenítőszerekkel láttuk el a csapatunkat a járvány megállítása érdekében. A védőeszközök, fertőtlenítőszerek használata közös érdekünk, azonban ezek beszerzése országosan akadozik már most, ezért kérjük Önöket, amennyiben Önök rendelkeznek nagyobb készletekkel, akkor egy elhúzódó válság esetén biztosítsanak hozzátartozójuknak és gondozóik számára ezen eszközöket, anyagokat.

Koordinációs munkatársaimmal közösen megerősített ügyfélszolgálattal (hétköznap 8-17 óra között) és ügyelettel (0-24 órában) elérhetőek vagyunk, ezért kérem Önt, hogy kérdése, észrevétele esetén legyen kedves azt felénk jelezni a 06 1 999 42 92-es számon (technikai hiba esetén a 06 30 248 41 99-es számon).

Megkérjük Önt is, hogy a vírus továbbterjedésének megakadályozásában Ön is hatékonyan vegyen részt azzal, hogy idős hozzátartozóját kizárólag a legszükségesebb esetekben látogatja meg a járvány ideje alatt és védekezzen Ön és családja is védőfelszerelés és fertőtlenítőszer használatával!

Ha úgy gondolja, hogy szeretne segíteni ebben a helyzetben, akkor kérem, hogy lehetőség esetén az idősebb embertársainknak segítsen be a vásárlással, vagy a mindennapi életvitelben!

 

Legyünk felelősséggel egymásért!

 

Laskovics Gergely

Nurse Háziápolási Szolgálat ügyvezetője