1074 Budapest, Vörösmarty u. 16-18. P1

(06-1) 999-4292

Rehabilitációs ellátások

Speciális szakirányú ellátások, rehabilitációs kezelések: gyógytorna, logopédia, gyógymasszázs

 

A stroke vagy akár baleset következtében fellépő sérülések, például a változó súlyosságú féloldali bénulás (hemiparesis, hemiplegia), beszédzavar (afázia, dysarthria), látótérkiesések, kognitív funkciók sérülése, demencia, pszichés sérülések, depresszió, vizelet- és/vagy széklet-inkontinencia jelentősen megváltoztatják családunk, családtagunk mindennapjait.

A stroke-on átesett vagy agyi sérült betegek a kórházi kezelést követően gyakran ellátatlanok, a rehabilitációs folyamat a kórházi kezelések végeztével megszűnik, ezzel hátráltatva a beteg felépülését és csökkentve a teljes felépülés esélyeit. Kiemelkedően fontos feladatunk a betegápolás során, hogy az agyi érbetegek, stroke-on átesettek és agyi sérültek otthoni rehabilitációját folytonosan biztosítsuk, valamint a beteg számára előírt mozgásterápiákat, gyógymasszázs kezeléseket, az esetek túlnyomó részében fellépő afázia miatt pedig beszédterápiákat végezzünk.

A rehabilitációs kezelések során szakembereink abban segítenek, hogy betegeink mihamarabb elérjék az önellátás szintjét. Kezeléseink révén csökkentjük a sérülések okozta károsodásokat, erősítjük a motoros, mozgásszervi funkciókat, beszédterápiás kezeléseinkkel segítünk a beszédmaradványokat felszínre hozni, a kommunikációs készséget javítani, és pszichés támogatás révén pedig elősegítjük a betegeink újbóli beilleszkedését természetes környezetükbe.